Hogyan számítjuk ki a fordítási díjat?

Lelkes fordító munkatársainknak, hatékony munkaszervezésünknek és magas szintű technikai felkészültségünknek köszönhetően a fordításainkat korrekt módon számított, kedvező fordítási díjért tudjuk kínálni.

A fordítási díj kiszámításának módja:

Fordítási díj = karakterszám x karakterár

Mit jelent a karakterszám?

1 betű = 1 karakter (a szóközöket nem számítjuk fel!)

Tapasztalatunk szerint egy oldal szövegben körülbelül 1500-2500 karakter szokott lenni. Ez nagyban függ a margók (üres lapszélek) szélességétől, a betűk és a sorok sűrűségétől, a betűmérettől. Egy jogirat tömör szövege természetesen sokkal több karaktert tartalmaz, mint egy képekkel megtűzdelt, laza szövegű gépkönyvé vagy weboldalé.

A fordítandó szöveg karakterszámát Word dokumentum esetén Ön is könnyen és gyorsan tudja ellenőrizni. A megnyitott dokumentum feletti kék sávban kattintson a következőkre:

  1. Korrektúra 
  2. Szavak száma 
  3. karakterek száma (szóköz nélkül) 

Amennyiben velünk fordíttat, a karakterszámot szóközök nélkül számítjuk.

Mitől függ a karakterár?

  • a szöveg nehézségi fokától, pl. egy bonyolult szerződést sokkal nehezebb lefordítani, mint egy hétköznapi szóhasználattal írt magán levelet;
  • az idegen nyelv nehézségétől, pl. a latin, a kínai vagy akár a japán a kiemelten nehéz nyelvek közé tartoznak;
  • az idegen nyelv keresettségétől, hiszen a fordítói képzés nem tudja azonnal követni a gazdasági kapcsolatok erőteljes megélénkülését, így a német, illetve a  kelet-európai nyelveken fordító kollégák válogathatnak a megbízásokban, ezért áraikat is magasabban tartják.
  • az adott nyelven fordítók számától, mivel ha kevesen vannak, akkor nagyon kereslet esik egy-egy fordítóra, és ezáltal magasabb díjat tud kérni a fordításért.
  • a szövegben lévő ismétlődésektől, amelyeket egy speciális programmal meg tudunk számolni, és ezekről kérésre statisztikát küldünk.

A felsorolt tényezők befolyásolják a fordítási díjat, emiatt döntöttünk úgy, hogy minden fordításra egyedi árajánlatot adunk, és ezt ingyenesen kérheti tőlünk.

Kérjük, töltse ki az ajánlatkérő lapot, és töltse fel szövegét:  Árajánlat

Minden ajánlatra 1,5 órán belül válaszolunk!

A szöveg egyenesen email-es postafiókunkba érkezik, a weboldalon nem fog megjelenni. Természetesen, minden szövegre, személyes adatra és email címre titoktartást vállalunk. A fel nem használt szövegeket visszavonhatatlanul töröljük.

Pdf/Tif/Jpg vagy egyéb nem írható dokumentum, illetve ábrák esetén a fordítási díj számításának folyamata számunkra lényegesen bonyolultabb, Önnek azonban nem lesz vele gondja, mert ezt ingyenesen megoldjuk Önnek. 

A fájlokat írhatóvá konvertáljuk, vagy ha ez nem lehetséges, mert például régi iratról vagy kézírásról van szó, akkor átlagolunk: oldalanként az első néhány sort karakterenként leszámoljuk, majd felszorozzuk az adott oldalon található sorok számával. A darab sorokat külön leszámoljuk, hozzáadjuk a többihez, és így kapjuk meg a fordítási díjat.

A MET Fordítóiroda további engedményként tudja ajánlani ügyfeleinek, hogy ha a fordítás befejezése után a lefordított (cél-) szöveg karakterszáma kevesebb, mint amit az átlagolásnál kaptunk. Ekkor a célszöveg karakterszámát vesszük alapul a fordítási díj kiszámításakor. Legfőbb szempontunk az Ön elégedettsége, hiszen aki megfelelőnek találja fordítást, az nagy valószínűséggel következőben is nálunk fordíttat. Ennek érdekében a fordításokat soha nem szoktuk felesleges szavakkal, kifejezésekkel mesterségesen 'feldúsítani' a magasabb karakterszám elérése érdekében.

Úgy érezzük, hogy az ajánlatkérésről megadtuk a legszükségesebb információkat, így várjuk megrendelését!

Ingyenes ajánlatkéréshez vagy próbafordításhoz, kérjük, kattintson ide: Árajánlat 

Ha további kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére!

Azonnali információért, bármikor hívhatja a +36 1 221 2866 vagy a +36 30 546 0396 telefonszámot (0-24, hétvégén is).

Az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül is tud közvetlenül nekünk üzenni, hogy a lehető legrövidebb időn belül segíthessünk:

Kapcsolatfelvétel