A gépkönyv fordítás jellegzetességei

A gépkönyvek és egyéb műszaki leírások fordításánál a legfontosabb szempont az, hogy a lefordított szöveg egyértelmű legyen a felhasználó számára; amikor elolvassa, könnyen és gyorsan értelmezni tudja, ne kelljen utána keresnie semminek az eredeti szövegben vagy képeken.

Ezért a gépkönyvek és más műszaki leírások fordítását nagy tapasztalattal rendelkező fordítóink végzik, akik anyanyelvi szintű nyelvtudásuk mellett műszaki végzettséggel, illetve különösen jó műszaki érzékkel is rendelkeznek, és bele tudják élni magukat a műszaki fordításokat felhasználó szakemberek vagy laikusok helyzetébe.

Fordítóink elkötelezettek az általuk fordított nyelv(ek) és a műszaki témák iránt, így a szövegek felületes megértése mellett azok technikai hátterének is mindig utánanéznek.

A gépkönyvek fordítása nagyfokú precizitást és lelkiismeretességet igényel, és felelősséggel jár, hiszen sokszor nagy értékű gépekről van szó, amelyeknél a balesetvédelmi leírásoknak is fontos szerepe van, ezért ezeknél a szövegeknél a fordítási hibák komoly egészségügyi kockázatokhoz is vezethetnek.

A MET Fordítóirodánál kizárólag olyan fordítókkal dolgoztatunk, akik minden szakkifejezésnek alaposan utánajárnak a lehető legpontosabb fordítás érdekében. Ebben nagy segítségünkre vannak legmodernebb, digitális műszaki szótáraink is, amelyeket szakfordítók és mérnökök fejlesztenek, folyamatos jelleggel.

A gépkönyvek, műszaki leírások fordítását irodánknak alaposan elő kell készíteni, mivel a legtöbb gépkönyv nem szerkeszthető, pl.: PDF, formátumban érkezik be hozzánk. Ezért ezeket úgy kell konvertálnunk, hogy a szövegek mellett a képfeliratok is írhatóvá váljanak, valamint a képek eredeti minőségét is meg tudjuk tartani, amelyben nagy segítségünkre van legújabb, világszínvonalú konvertáló programunk.

A fordítások előkészítésénél arra is ügyelünk, hogy a lefordított szövegek, képek, hátterek, színek, valamint az oldalak megjelenése és formátuma ugyanolyan legyen, mint az eredeti gépkönyveké. 

Ha gépkönyvek vagy egyéb műszaki leírások fordítására van szüksége nyugodtan fordulhat hozzánk!

Fordításainkról bővebb információt itt talál: Fordítás

Azonnali információért kérjük, hívjon bennünket: +36 546 0396 vagy +36 1 221 2866 (telefonos ügyelet: 0-24, hétvégén is !)

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi űrlap kitöltésével vagy pedig email-ben küldje el fordítandó anyagát a baloldali "levél" gomb segítségével

Minden dokumentumra titoktartást vállalunk, és a személyes jellegű információkat kizárólag a munka megfelelő elvégzéséhez szükséges ideig tároljuk.

Kapcsolatfelvétel