AZ ONLINE NYELVTANULÁS ELŐNYEI

Milyen előnyei vannak az online nyelvtanulásnak?

  1. A tananyag szemponjából: 

Online nyelvtanulásnál Skype-on / Facebookon / Viberen keresztül Pdf-ben is át tudjuk küldeni a tananyagot a tananyagot (tankönyvet, munkafüzetet, hangzó vagy videós és bármely egyéb kiegészítő anyagot), így időt és pénzt takaríthat meg.

II. Technikai szempontból:

Az online tanulás előnyei: a könyveket, kiegészítő anyagokat nem csak papír alapon, hanem digitálisan is nézheti saját képernyőjén.

A problémás részek további gyakorlásához tanulás közben azonnal át tudunk küldeni kiegészítő anyagokat. Ezeket a tanulók mindjárt meg is tudják nyitni, illetve el tudják menteni.

II. A hallás utáni megértés begyakoroltatása szemponjából: 

A hagyományos nyelvoktatás során a tanár és a tanuló egymással szemben ülnek, tehát a tanulóknak a helyszínre kell utazni, míg online tanulás esetén tanár a feladat előtt skype-on keresztül átküldi és begyakorolja a tanulóval a legfontosabb új szavakat. Ezzel nagyon sok időt, pénzt és idegeskedést takaríthat meg.

A hallgató a saját helyszínén és gépe előtt ülve elolvassa a feladatot, pl. kérdéseket, majd jegyzeteli a válaszokat, miközben a tanár a saját helyszínén lejátsza az anyagot:

1. módszer: magnót vagy CD lejátszót közel teszi a számítógép/laptop/táblagép/mobil telefon mikrofonjához, vagy

2. módszer: számítógép/laptop segítségével lejátsza a CD-t vagy a pendrive-on található hangfájlt, 

3. módszer: táblagép vagy mobil telefon esetén a felhőbe előre feltöltött hangfájlokat,

4. módszer: Skype-on elküldi a hangfájlt a tanulónak, aki lejátsza saját magának, miközben a tanár is hallgatja. Ha valamilyen okból ilyenkor "gerjed" a vonal, vagyis eltorzul a hang, akkor a tanár Skype-on elküldi a tanulónak a hangfájlt (időmegtakarítás céljából ezt már az óra előtt meg szoktuk tenni), aki letölti azt, majd  leállítja a Skype-os beszélgetést a tanárral, meghallgatja a hangfájlt, közben kitölti a feladatot, és végül visszahívja a tanárt.

Mind a négy módszer azzal zárul, hogy együtt ellenőrzik a megoldást, és értékelik az eredményt. A hallás utáni megértés gyakorlását kiemelten kezeljük, főleg az angol nyelv esetében. Nem csak a nyelvvizsgán van rá szükség, hanem az életben is fontos, hogy megértsük amit a másik mond, hiszen enélkül már az elején elakad a beszélgetés, nem tud létrejönni a sikeres kommunikáció.

III. Videós feladat szempontjából: 

Milyen filmeket szoktunk nézni és gyakorolni nyelvtanulás céljából?

Csak néhány a sok közül: szóbeli nyelvvizsgák, prezentációk, dokumentumfilmek. A nyelvtanuló céljához, tanulmányaihoz, munkájához kapcsolódóan, pl. az üzleti élet, közgazdaságtan, építészet, HVAC, környezetvédelem területekről szoktunk filmeket felhasználni. Bármely témát szívesen kidolgozunk, ami a nyelvtanulót hozzásegíti vágyott céljainak eléréséhez.

A filmek feldolgozásának menete:

A nyelvtanuló Skype-on / Facebookon / Viberen keresztül megkapja a filmet és az új szavakat a jelentésükkel együtt, majd a tanárral együtt begyakorolja a kiejtést.

A tanár átküldi a filmhez kapcsolódó feladatokat, pl.: kérdések, kiegészítendő mondatok, összepárosítandó szavak, kifejezések.

A tanár előre megmondja, hogy hányadik percig nézik közösen a filmet.

A tanuló és a tanár egyszerre indítja be a filmet, de a tanár leveszi a hangot a saját készülékén, hogy ne zavarja a tanulót.

Ha szükséges, ismét megnézik az adott film részletet, majd megbeszélik a feladatokat, és átismétlik az új szavak jelentését, és gyakorolják a kiejtést. Ezután tovább mennek a film következő részére, esetleg más típusú feladatokkal, hogy a tanuló számára ne legyen unalmas.

A film nem marad a tanárnál a nyelvtanuló otthon ismét meg tudja nézni. A feladatokat is le tudja újra tölteni, és ismétlésként meg tudja oldani az órán kitöltött feladatokat kulcsként használva.

IV. A szótanulás szempontjából:

A tanár a Skype-on/ Face Time-on /Viberen keresztül az óra közben át tudja küldeni az új szavakat és jelentésüket, így a nyelvtanulónak nem kell óra közben jegyzetelnie, tehát több idő marad a beszédgyakorlatra.

A szavak a tanárnál is megmaradnak, így következő alkalommal át tudják ismételni. 

Hamarosan folytatjuk a beszéd, az olvasás és írás fejlesztésével, az intenzitás elemzésével, fiataloknál a biztonsági szempontokkal....

Ha már most kedvet kapott a Skype-os nyelvtanulás kipróbálásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével.

Azonnali információért hívjon bennünket telefonon: +36 30 546 0396 vagy +36 1 221 2866 

Kapcsolatfelvétel