ANGOL NYELVOKTATÁS

Óratípusok:

 • egyéni (minden hallgatóhoz saját külön tanár)
 • kiscsoportos (2-4 hallgató/tanár)
 • saját helyszínünkön 
 • cégekhez kihelyezett
 • intenzív tréning, választott helyszínen
 • Skype-on

Szakterületeink: 

 • általános angol: szókincsépítő, nyelvtani rendszerező, készségfejlesztő (hallás utáni megértés, olvasás, beszéd, írás);
 • szaknyelvi angol: gazdasági, üzleti etikett, jogi, építészeti, környezetvédelmi;
 • angol nyelvű állásinterjúra, külföldi munkavégzésre való nyelvi felkészítés;
 • külföldi ösztöndíjra való felkészítés: angol nyelvű pályázat, TOEFL és Cambridge nyelvvizsgák, ország ismeret, dialektusok);
 • felkészítés szakdolgozat, illetve doktori dolgozat (PhD/DLA) angol nyelvű megvédésére;
 • felkészítés általános, illetve szaknyelvi angol nyelvvizsgára (Euro, Euro pro, TOEFL, Cambridge, BEC, ORIGO, TELC, ECL, ESOL, BME, PROFEX, Corvinus/OECONOM, LCCI, Zöld Út, Pannon, KITEX);
 • a meglévő angol nyelvtudás fenntartása vagy megújítása;
 • a hallgatói igények szerint kombinált képzések a fentiekből.

Előnyeink: 

 1. A MET Kft. 1998. február 15. óta folyamatosan működik, így közel húsz éves szakmai tapasztalatunk által formált, hatékony és célirányos angol nyelvoktatási módszereinkkel várjuk nyelvtanulóinkat alap, közép, felsőfokon, valamint az anyanyelvit megközelítő professzionális szinteken egyaránt.
  A hallgatói igények felmérése során arra a döntésre jutottunk, hogy az angol nyelv világnyelvként való dominanciája miatt oktatási tevékenységünket elsősorban az angol általános és szaknyelv (gazdaság, üzleti etikett, jog, építészet, környezetvédelem) oktatására, valamint emelt szintű érettségire, nyelvvizsgára, doktori dolgozatok angol nyelvű védésére, illetve állásinterjúra felkészítő képzéseinkre koncentráljuk.                                                            
 2. Referenciáink is tanúsítják, hogy a MET Kft.-nél a nyelvoktatást célirányosan és hatékonyan végezzük, egyénileg vagy kiscsoportos formában, maximálisan alkalmazkodva az Ön egyedi igényeihez, hogy nyelvtanulásra fordított energiája a lehető leghatékonyabban növelje teljesítményét. Mindent megteszünk azért, hogy nyelvi képzéseink kiváló minőségének fenntartása mellett, rugalmasan alkalmazkodjunk a technikailag ugrásszerűen fejlődő és folyamatosan gyorsuló világunk által alakított nyelvtanulói igényekhez. Ennek érdekében, tömegközlekedéssel és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető saját budapesti helyszínünk mellett, kihelyezett céges, illetve Skype-os tanfolyamok vagy intenzív nyelvi tréningek tartását is vállaljuk.                                                                                                                                                      
 3. A MET Kft.-nél kizárólag diplomás, a célnyelvi országban hosszabb időt eltöltött, és többéves tanítási tapasztalattal rendelkező nyelvtanárokkal találkozhat, akik a szakmai szempontok mellett folyamatosan követik, és rugalmasan figyelembe veszik egyéni igényeit. Garantáljuk nyelvi szintjének ingyenes felmérését, igény szerint akár személyes vagy Skype-os elbeszélgetéssel, illetve írott (teszt vagy fogalmazás) formában. Ezt követően egyeztetjük Önnel az angol nyelvhasználattal kapcsolatos rövid és hosszú távú terveit, majd javaslatot teszünk az azoknak megfelelő tananyagra, végül együtt választjuk ki az általános és szaknyelvi könyveket, illetve szakcikkeket.
  A tanfolyam során felmerülő további problémák (pl.: nyelvtani szabályok és gyakorlatok, vizsga anyagok, tipikus kérdések az állásinterjúkon) kiküszöböléséhez szükséges kiegészítő anyagok fénymásolatát minden hallgatónk számára ingyenesen biztosítjuk. Skype-os hallgatók esetén ezeket beszkennelve küldjük el email-ben vagy Skype-on keresztül.                              
 4. Ha Ön már hosszú ideje, vagy éppen egy (szuper)intenzív tanfolyamon tanult angolul, ennek ellenére úgy találja, hogy szókincsében vagy nyelvtani tudásában még mindig sok a homályos pont, vagy éppen egy nagy káoszt érez a nyelvtan helyén, szívesen várjuk szókincsépítő, illetve nyelvtani rendszerező óráinkon. Amennyiben a filmek, írott vagy hangzó anyagok megértésével, a beszéddel vagy az angol nyelvű írással kapcsolatban szeretne fejlődni, készségfejlesztő kurzusainkat ajánljuk figyelmébe, ahol a 4 készség (hallás utáni megértés/beszéd/olvasás/írás) célirányos, személyre szabott fejlesztése közül választhat. Mindehhez természetesen a piacon található legmodernebb könyveket és internetes anyagokat használjuk, illetve ha Önnek vannak kedvenc könyvei vagy egyéb kiegészítő anyagai, azokat is szívesen beépítjük tanfolyamának anyagába.                                                                                                                                             
 5. Az általános angol nyelvi képzés mellett nagy gyakorlatunk van a szaknyelvi angol oktatásában is a gazdaság, üzleti etikett, jog, építészet, és környezetvédelem területén. A gazdasági angol szaknyelv elsajátítása során az aktuális gazdasági/ gazdaságpolitikai szakcikkek mellett olyan modern üzleti készségek fejlesztése közül is választhat, mint például angol nyelvű prezentációk tartása, angol nyelvű tárgyalásokon való aktív részvétel, vagy üzleti ügyekben való telefonálás, illetve levelezés.
  Támogatjuk, hogy a szaknyelvi anyagot az Ön által gyakran használt papír alapú vagy online szakfolyóiratokból, tanulmányokból, könyvekből, internetes oldalakról (pl: szakmai fórumok, konferenciák, TED prezentációk, YouTube) vagy éppen az aktuális jogszabály-gyűjteményekből együtt válasszuk ki, hiszen Ön tudja legjobban felmérni, hogy munkahelyén vagy tanulmányai során mire van legjobban szüksége, illetve milyen irányban szeretne tovább fejlődni.               
 6. Kombinált képzéseket is vállalunk, amelyek során már viszonylag alacsony nyelvi szinten álló hallgatóink számára elindítjuk a szaknyelvi képzést, majd a menet közben felmerülő általános nyelvi hiányosságokat (szókincs, nyelvtan) célirányosan, a lehető leggyorsabban pótoljuk. Ezáltal szakmai előmenetelük által erősen motivált vagy munkahelyük által nagy nyomásnak kitett hallgatóinknak lehetőséget adunk több szint átugrására annak érdekében, hogy szaknyelvi tudásukat a gyakorlatban is minél előbb használni tudják.                                                                                                
 7. Külföldi állásra szeretne pályázni vagy már kapott is konkrét ajánlatot, azonban nem érzi elég biztosnak a nyelvtudását ahhoz, hogy azt elfogadja? Amennyiben Ön a szakmai ranglétrán való visszalépés nélkül, saját hivatásában szeretne tovább dolgozni külföldön, mindent megteszünk, hogy a nyelvi akadályok ne gátolhassák céljai megvalósításában. Segítünk kitölteni a jelentkezéshez szükséges kérdőíveket, értelmezni az Ön által választott célország munkavállalásra vonatkozó jogszabályait, illetve megírni EU-konform önéletrajzát és motivációs levelét. Ezt követően, több ezer tipikus kérdésből és feladatból álló gyűjteményünk segítségével felkészítjük az állásinterjúra, hogy Ön a lehető legjobb benyomást és legmeggyőzőbb teljesítményt nyújthassa leendő munkaadói előtt. A kiutazás előtt segítünk az adminisztrációban, és együtt összeállítjuk, majd begyakoroljuk a munkájához szükséges szakszavak és kifejezések gyűjteményét. A kiutazás után is szívesen segítünk az ügyintézésben telefonon vagy Skype-on. Az utóbbi segítségével tovább folytathatja a nyelvtanulást, ha időközben újabb igényei merülnek fel.                                                                                                                            
 8. Ha külföldi ösztöndíjra szeretne pályázni, szívesen segítünk felkutatni az érdeklődésének legmegfelelőbb a pályázati lehetőségeket és összeállítani bemutatkozó pályázati anyagát. Ezután felkészítjük a felvételi vizsgára, illetve elbeszélgetésre, hogy akár a neves nyugat-európai közép-iskolákban végzett diákokkal is fel tudja venni a versenyt. Ebben az esetben különösen figyelmébe ajánljuk a nyugat-európai és távol-keleti egyetemek által egyaránt elfogadott TOEFL és Cambridge nyelvvizsgákat, amelyekre szintén sikeresen készítjük fel hallgatóinkat. A már kint tanuló diákjainktól kapott visszajelzések alapján a kiutazás előtt vett országismereti órák, illetve az adott országban beszélt dialektus(ok) megértésének gyakorlása szintén nagyban megkönnyíti az idegen nyelvi környezetben való eligazodást.                               
 9. A MET Kft.-nél azt is vállaljuk, hogy felkészítjük szakdolgozatának, illetve doktori dolgozatának megvédésére, legyen az akár PhD, vagy DLA jellegű. Az eredeti dolgozatot a célnyelven megfelelően tagolt, elmondható formába öntjük, majd együtt begyakoroljuk. A nehezebb részekre külön hangsúlyt fektetünk, és alternatív nyelvi megoldásokat is ajánlunk azért, hogy semmiképpen se jöjjön zavarba a védés során. Együtt összegyűjtjük a vizsgabizottság részéről a dolgozat egyes részeire várható kérdéseket, majd azokra válaszolva modellezzük doktori dolgozatának védését, hogy kimagasló szakmai tudása mellett az angol nyelvből is a lehető legfelkészültebb lehessen.                                                                                        
 10. Általános vagy szaknyelvi nyelvvizsgákra, illetve emelt szintű érettségire való felkészítésünk hatékonyságát hosszú évek során összegyűjtött, rendszeresen frissített és fejlesztett segédanyag és teszt gyűjteményünk biztosítja, amellyel a lehető leggyorsabban és legkevesebb fáradtsággal tud felkészülni a kiválasztott vizsgára. Magunk is vizsgáztatunk (pl.: Euro és EuroPro nyelvvizsgákon), így gyakorlati tanácsokkal tudunk szolgálni a különböző nyelvvizsgákkal kapcsolatban. Naprakész anyagokkal rendelkezünk az összes, Magyarországon akkreditált nyelvvizsgához (Euro, Euro pro, TOEFL, Cambridge, BEC, ORIGO, TELC, ECL, ESOL, BME, PROFEX Corvinus/OECONOM, LCCI, Zöld Út, Pannon, KITEX).                
 11. Abban az esetben, ha egyszer már elért egy olyan nyelvi szintre, amit a saját maga számára megfelelőnek tart, azonban jelenlegi tanulmányai során vagy munkahelyén nincs lehetősége az angol nyelv gyakori, illetve magasabb szintű használatára, vagy nem áll módjában gyakori utazásokat tenni, szeretnénk figyelmébe ajánlani szinten tartó kurzusainkat. Ezeknél irányított beszélgetésekkel, közösen kiválasztott írásbeli, hang- illetve videós anyagokkal folyamatosan, ugyanakkor az új témák révén érdekesen ismételjük, ezáltal szinten tartjuk és csiszoljuk már meglévő tudását. Ezek az órák, amelyekre otthon már nem kell készülni, különösen jó hangulatban szoktak telni, hiszen itt tulajdonképpen folyamatosan "learatjuk" az előzőleg elvégzett munka gyümölcsét. Hallgatóink úgy szoktak erre az oktatási formára tekinteni, mint egy érdekes, ugyanakkor hosszú távon nagyon hasznos hobbira.                                                                                        
 12. Tanítványaink visszajelzései is bizonyítják, hogy az általuk választott általános és szaknyelvi, illetve különböző vizsgákra felkészítő képzéseink során gyorsan és kiválóan hasznosítható nyelvtudást kaptak, amellyel sikeresen boldogulnak úgy mindennapjaik, mint szakmai pályafutásuk során. Mivel hallgatóink egyedi céljaihoz felesleges vagy általában idejétmúlt nyelvi elemek, illetve nyelvtani szerkezetek tanításával nem vesztegetjük idejüket, nyelvi képzéseink már minimális óraszám (pl: heti 1X2 tanóra) esetén is hatékonynak bizonyultak. Ettől igény szerint természetesen el lehet térni, az állásinterjúkra való eseti felkészítéstől egészen intenzív, tréning jellegű oktatási formákig.

Miért minket válasszon?

A MET Kft.-nél kiemelten fontosnak tartjuk az oktatás kiváló minőségét és személyre szabott jellegét - melynek előkészítése is idő és energia igényes - így nem ígérjük, hogy oktatási szolgáltatásainkat a legolcsóbb piaci áron kínáljuk. Ugyanakkor hallgatói visszajelzéseink arról tanúskodnak, hogy ez a befektetés számukra a pontos és magabiztos nyelvtudás által biztosított magasabb színvonalú magánéleti és tanulmányi, illetve munkalehetőségek formájában mindig megtérült

Áraink:

A táblázatban szereplő óradíjak ÁFA-mentes irányárak, amelyeket egyedi tényezők (például a megrendelt órák száma, a tanfolyamok intenzitása, visszatérő céges ügyfelek, az óradíjak kiegyenlítésének ütemezése) figyelembevételével pozitívan befolyásolhatunk.

1 tanóra=45 perc 

Saját helyszínünkön végzett oktatás

Cégekhez kihelyezett oktatás

Skype-os oktatás

Egyéni
(tanóránként)

4500 Ft.

5000 Ft.

4000 Ft.

Kiscsoportos
(tanóránként)

3000 Ft./fő

3500 Ft./fő

2500 Ft./fő

Természetesen minden oktatási formáról hivatalos, sorszámozott számlát adunk, a számlázz.hu rendszerén keresztül, igény szerint készpénzes vagy átutalásos formában. 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Kapcsolatfelvétel