FELKÉSZÍTÉS NYELVVIZSGÁRA

Kinek ajánljuk?

Ezt a szolgáltatásunkat a céltudatosan nyelvvizsgára készülő nyelvtanulók számára ajánljuk. Akár érettségihez, felvételi pontszerzéshez, külföldi ösztöndíjhoz vagy álláskereséshez van szüksége nyelvvizsgára, számíthat segítségünkre.  Már levizsgázott hallgatóink visszajelzései szerint a MET Kft.-nél olyan nyelvoktatást kaptak, melynek segítségével gyorsan, hatékonyan és célirányosan tudtak felkészülni sikeres nyelvvizsgájukra.

Nyelvvizsga-típusok:

Általános és szaknyelvi nyelvvizsgákra való felkészítést egyaránt vállalunk, a szóbeli és írásbeli részekre akár külön-külön is, egyéni vagy kiscsoportos formában.

A következő akkreditált állami nyelvvizsgákhoz van segédanyag és teszt gyűjteményünk, amivel célirányosan és hatékonyan fel tudjuk Önt készíteni, hogy minél hamarabb, és lehetőleg már elsőre sikeresen le tudjon vizsgázni: Euro, Euro pro, TOEFL, Cambridge, BEC, ORIGO, TELC, ECL , ESOL, BME, PROFEX Corvinus/OECONOM, LCCI, Zöld Út, Pannon, KITEX, TOEFL és Cambridge. Az utóbbi két vizsgát külföldi ösztöndíj pályázat esetén kifejezetten ajánljuk, mivel a nagy nyugat-európai és távol-keleti egyetemek általában ezeket szokták a jelentkezés feltételeként megszabni.

A felkészítés lépései:

 • jelenlegi tudásszintjének ingyenes írásbeli és szóbeli felmérése és értékelése;
 • az Ön igényeinek megfelelő nyelvvizsga kiválasztása;
 • a vizsga egyes részeinek elemzése, felmerülő kérdéseinek tisztázása;
 • a nyelvvizsgán rendelkezésre álló időkeretek ismertetése, tippek az időmegtakarításra;
 • írásbeli és szóbeli feladatok gyakorlása és értékelése;
 • az elmúlt évek eredeti vizsgaanyagainak begyakorlása;
 • kommunikációs szófordulatok elsajátítása és rugalmas használata;
 • érvelési technikák elemzése és begyakorlása;

Miért velünk készüljön?

 1. A MET Kft.-nél arra törekszünk, hogy eltérő képességű, illetve elfoglalt diákjaink egyaránt minél gyorsabban le tudjanak vizsgázni az általuk kiválasztott akkreditált állami nyelvvizsgákon.  Az egyik legnagyobb elismerés számunkra, hogy eközben tanulóink nagy része kedvet kap a nyelvtanuláshoz, és később visszatér hozzánk egy más típusú, pl. üzleti vagy szaknyelvi, képzésre, továbbá barátainak, munkatársainak és ismerőseinek is jó szívvel ajánlja a MET Kft. szolgáltatásait.
 2. Tanáraink nagy tapasztalattal rendelkeznek a felkészítés terén – többen közülük maguk is vizsgáztatók különböző nyelvvizsgákon. Ezáltal a sikeres vizsgázás esélyét a tankönyvekben nem szereplő praktikus tanácsokkal is tovább tudjuk növelni. Eddigi vizsgázóink visszajelzései alapján ezek vizsgatippek sokszor a vizsga eredményét eldöntő plusz pontokat jelentettek számukra.
 3. A vizsgafelkészítés során először szóban, illetve írásban felmérjük és értékeljük jelenlegi tudásszintjét. Az eredmény megbeszélése során kiemeljük erősségeit, melyekre a nyelvvizsgán a minél több pont megszerzését alapozni tudja, és felderítjük azokat a hiányosságokat, amelyeken még javítani szükséges ahhoz, hogy a sikeres vizsgához szükséges minimum szintet azokból is teljesíteni tudja. Ezt a szolgáltatásunkat ingyenesen biztosítjuk hallgatóink számára.
 4. Ezután meghallgatjuk igényeit és segítünk kiválasztani a nyelvtudásához és személyiségéhez legjobban illő, így a lehető leggyorsabban és legjobb eséllyel  teljesíthető nyelvvizsgát. Ha Ön már kész döntéssel keres meg bennünket, vagy oktatási intézménye, illetve munkahelye csak egy bizonyos nyelvvizsgát fogad el, akkor természetesen ahhoz alkalmazkodunk.
 5. Következő lépésként átbeszéljük Önnel a vizsga egyes részeit, a rendelkezésre álló időkeretet, és a technikai feltételeket. Külön kiemeljük azokat a készségeket, és jellemzőket, melyekre az egyes feladatoknál a vizsgáztatók hangsúlyosan figyelni szoktak. Így, például, a képleírás vagy prezentáció közben a szóbelin főleg a folyamatosságot mérik. Az írásbeli feladatoknál a levél/ történet javítása során a tartalom és a nyelvtan mellett pontozzák az olyan kohéziós elemeket is, amelyek összetartják a szöveget, ezért fontos például a kötőszavak gyakori és választékos használata már alacsonyabb szinteken is.
 6. Ezután mindegyik vizsgarészt az Ön egyéni szükségleteinek megfelelő ütemben és mennyiségben gyakoroljuk, miközben mindig odafigyelünk a valódi vizsgák szempontjainak és időkeretének betartására.
 7. Ezen belül az írásbeli vizsgára való felkészüléshez biztosítjuk a megfelelő számú vizsgalap, illetve feladatsor kitöltését, amelyeket ezután szakszerűen kiértékelünk, és a problémás nyelvtani vagy szókincsbeli részeket elmagyarázzuk, majd tovább gyakoroljuk. Az ezekhez szükséges kiegészítő anyagokat ingyenesen tudjuk az Ön rendelkezésére bocsátani. Sokéves vizsgáztatói tapasztalatunk alapján arra is tudunk tippeket adni, hogy az egyes vizsgafeladatokhoz rendelkezésre álló időkeretet hogyan tudja a lehető leghatékonyabban kihasználni.
 8. A vizsga felkészítő könyvek mellett az elmúlt évek valódi vizsgafeladatait és hanganyag gyűjteményünket  is felhasználjuk a felkészítéshez. Ha Önnek már vannak otthon olyan könyvei vagy feladatai, amelyekből szívesen tanul, készek vagyunk azokat használni a felkészítés során. Tippeket adunk ahhoz, hogy szabad idejében milyen anyagokat hallgasson vagy nézzen, pl. CD-n, DVD-n, külföldi rádióadókon vagy éppen a YOUTUBE-on, a TED-en, illetve különböző TV csatornákon ahhoz, hogy a hallás utáni megértés résznél minél több pontot tudjon elérni.
 9. Az írásbeli mellett a szóbeli vizsgánál is minden egyes vizsgarészhez alapos, valódi vizsgafeladatokon alapuló, felkészítést ajánlunk. Hosszú évek során összegyűjtött, rendszeresen frissített és fejlesztett videós gyűjteményünk segítségével elemezzük a vizsgákat, majd célirányosan fejlesztjük a sikeres vizsgához szükséges készségeket és technikákat.
 10. Felkészítjük arra, hogy a nyelvvizsgán szokásos kérdésekre spontánnak tűnő, ugyanakkor alaposan begyakorolt; a szinthez elegendő szókincset tartalmazó és nyelvtanilag helyes válaszokat tudjon adni. Arra is megoldást kínálunk, hogyan kérdezzen diplomatikusan vissza, ha valamit nem sikerült elsőre megértenie. Gyakoroljuk és a valódi vizsgákon használatos szempont rendszer szerint értékeljük a történetmesélést, a képleírást - üzleti nyelvvizsgáknál a prezentációk tartását - és a szituációs gyakorlatokat. Külön hangsúlyt fektetünk az utóbbiakhoz szükséges kommunikációs szófordulatok elsajátítására. Az ehhez szükséges kifejezés gyűjteményünket ingyenesen bocsátjuk diákjaink rendelkezésére. A modern nyelvvizsgák fontos részét képezi az adott témáról a célnyelven folytatott vita, így az ehhez szükséges érvelési technikákat és szófordulatokat is bemutatjuk, majd pedig alaposan begyakoroltatjuk.
 11. Célunk a vizsgafeladatok minél alaposabb megismertetése és beszédcentrikus begyakorlása, valamint a megfelelő vizsgatechnikák sikeres elsajátítása, annak érdekében, hogy Ön már első alkalommal a lehető legnagyobb eséllyel indulhasson a nyelvvizsgán.
 12. A MET Kft.-nél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a nyelvtudás elsajátítása mellett felkészítsük a vizsga stressz leküzdésére is. Ennek érdekében ingyenes próbavizsgákat szervezünk, így Ön az igazi nyelvvizsgára a biztos nyelvtudás mellett vizsgarutint is szerezhet.
 13. Hatékony Skype-os felkészítésünket azoknak a leendő hallgatóinknak ajánljuk figyelmébe, akik elfoglaltak, sokat utaznak, illetve vidéken vagy külföldön élnek. 

A nyelvvizsgák részletes leírását és a jelentkezés módját, amelyeket a változásokkal folyamatosan frissítünk, a Blog címszó alatt találja meg.

Áraink:

A MET Kft. által végzett szóbeli felkészítés irányárait a következő táblázat tartalmazza:

 1 tanóra=45 perc 

Saját helyszínünkön végzett oktatás

Cégekhez kihelyezett oktatás

Skype-os oktatás

Egyéni
(tanóránként)

4500 Ft.

5000 Ft.

4000 FT.

Kiscsoportos
(tanóránként)

3000 Ft./fő

3500 Ft./fő

2500 Ft./fő

 Az árak magukban foglalják a felkészítés során a tankönyveken kívül felhasznált kiegészítő anyagokat.

Természetesen minden felkészítési formáról  hivatalos, ÁFA-mentes, sorszámozott számlát adunk, a számlázz.hu rendszerén keresztül, igény szerint készpénzes vagy átutalásos formában.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Kapcsolatfelvétel